Vinter i Sälen

Hej igen!

Vi tog oss fram till Lindvallen igår förmiddag efter god frukost och en liten biltur ifrån Värdshuset Lugnet. Det blev tätare och tätare med mötande bilister ju längre fram på förmiddagen vi kom och desto närmare vi kom själva Sälen. Det var alla julfirare som nu vände åter hemåt efter sin välförtjänta semester. Det var väldigt många med kombibil och takbox på taket.

Mikael hämtade ut sin skidutrustning, ett par slalomskidor, hos Kaisers skidbod på Sälfjällstorget. Där har vi hyrt förut, det ligger bra till för vår vistelse här de kommande dagarna. Sedan släppte Inger av Mikael vid Gustav III liften nedanför Gustavsbacken i Lindvallen. Mikael drog iväg uppför backen medan Inger drog iväg mot Experium. Efter några åk i den bekväma stolsliften så stängdes den av på grund av blåsten som drog in över Transtrandsfjällen. Istället fick alla åkare hålla sig till ankarliftarna, vilket innebar lite längre köer, men dock inte alltför besvärliga. Tillslut hade Mikael lyckats ta sig bort till McDonalds vid Experium där en enkel lunch skulle intas. Inger var fortfarande i närheten så hon kom också dit.

Efter ytterligare några åk så lyckades Inger plocka upp Mikael och så tog vi oss till Olarsgården för incheckning. Efter uppackning så blev det bastu och vila innan det blev en god middag på kvällen i restaurangen.

Fredag

Idag blev det en tidig morgon för Mikael. Han hade bestämt sig för att hänga med på tidig morgonåkning i nypistade och helt orörda backar. Så klockan kvart över sju stod Mikael tillsammans med några andra och väntade på att få ge sig iväg på morgonens första åk. Det blev ett tiotal sköna åk med god Carvingteknik på den fina Manchestern i backen. Dessutom var soluppgången i öster ett sagolikt skimmer i Orangerosa. Hela himlen stod i brand.

Nu efter frukost på hotellet och lite vila så väntar nya äventyr ute i backarna och runtikring, men det får vi återkomma till vid ett annat tillfälle.

Ha det så bra önskar
Mikael & Inger

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *