Världsarv

Att besöka världsarv är en skojig hobby. I och för sig finns det många intressanta besöksmål oavsett om någon annan har ansett att det är extra intressant för ett besök eller inte. Vi har nu lyckats med att besöka tre stycken världsarv hittills under den här veckan; Skogskyrkogården, Drottningholms slott och parker samt Birka på Björkö med Hovgården på Adelsö. Intressant och lärorikt, hade till exempel inte alls någon aning om att Hovgården är en viktig ursprunglig pusselbit i bildandet av Sverige som nation.

Besöket på Skogskyrkogården var premiär för oss bägge medans vi bägge två tidigare men vid olika tillfällen hade besökt Drottningholms slott med omnejd. Mikael har också tidigare besökt Birka men inte Inger. Förhoppningsvis så ska vi lyckas med att även besöka Engelsbergs bruk innan vi vänder bilen hemåt igen. Kanske att vi också hinner med några andra besöksmål i och runt Västerås, t. ex Skultuna messingsbruk.

Se vidare vår egen lista med besökta Världsarv.

Hälsningar från två kultur- och naturarvs vänner
Inger & Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *