Kust och hav och små insjöar

Lämnar nu Sandhamn ute i den yttersta delen av Stockholms skärgård. Har varit här i ungefär ett dygn. Fått massor av sol och vind på oss. Skärgården är en otroligt fin del av vårt avlånga land som vi upptäcker mer och mer. Vi har varit ute i den norra delen och nu i den mittersta. Saknar tyvärr några besök i den sydliga delen, men det kommer kanske så småningom. Vi har konstaterat flera gånger att vi inte direkt saknar själva båtlivet utan att det är trots allt är fast mark och lite bekvämligheter som vi vill ha under våra fötter. Vi är vad vi kallar oss så kallade kustmänniskor.

Nästa anhalt är vandrarhemmet Rastaholm på Ekerö. I närheten har vi Björkö och vikingastaden Birka. Ska knyta an till besöket på Historiska museet och utställningen om Vikingarna genom ett besök i Birka. Det kommer också att inbegripa en båtresa men det är ju någon annan som får stå för båten vilket känns skönt. Björkö ligger i Mälaren så det blir inte heller så storslagna vyer med öppet hav till horisonten. Mälaren har dock säkert något annat som vi får njuta av.

Blöta hälsningar från
Inger & Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *