Stockholm i regnet

Hej

Idag har det regnat i Stockholm. Det vet vi för vi är här och går omkring i det, vilket inte är så skönt, vi blir lite blöta. Annars så mår vi bra efter fredagens Luciakonsert i Storkyrkan och lite julmarknader idag. Dessutom har vi hunnit med ett besök på det mysiga Medeltidsmuseet, mitt i Stockholm, eller ska vi säga Stockholmen som Hedenhösarna döpte det till.

Kort om vad som har hänt.  Igår tog vi tåget mot Stockholm, vi kom fram helt planenligt. Tog oss till Hotel Reisen på Skeppsbron i Gamla Stan, checkade in, drack en öl och gick sedan till Storkyrkan. Där fick vi tillsammans med ca tusen andra personer uppleva en fin och stämningsfull Luciakonsert framförd av Adolf Fredriks musikklasser och Stockholms musikgymnasium. mycket mysigt. Efter det en liten middag och tillbaka till hotellet för att sova.

idag har varit på julmarknad i Gamla Stan, Kungsträdgården och på NK. Det var mycket folk överallt men alla verkar vara tålmodiga och snälla, trots regn och varmt inne på varuhuset. Efter det så gick vi Medeltidsmuseet för en fika och för att titta på utställningarna. Men vi fick inget fika för de har inget fik där, men däremot har de fina utställningar. Vi fick bland annat lära oss om soltavlan med de sju solarna som hänger i Storkyrkan.

Efter museum besöket så måste vi ju också passa på och gå och titta ordentligare på alla fina saker i Storkyrkan inklusive soltavlan. Ett besök i Storkyrkan kan verkligen rekommenderas bland annat på grund av den stora skulpturen S:t Göran och Draken, den är helt enastående.

nu sitter vi på hotellrummet och samlar krafter inför kvällens utmaning, det stora julbordet på Ulla Winbladhs Wärdshus.

Vi hörs

Mikael & Inger

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *