Julbord

Nu är vi hemma igen. Vi överlevde gårdagskvällens julbord. Det innehöll nästan allt, så som sill, strömming, gubbröra, skinka, rödbetssallad, lutfisk, köttbullar, Janssons frestelse, rödkål, kakor, godis och mycket mer gott.

ullawinbladh

Vi blev så mätta och nöjda.

Trots allt ätande så orkade vi faktiskt promenera tillbaka genom ett upplyst Stockholm, fast det kanske egentligen var som så att vi verkligen behövde promenera för att kunna smälta all god mat och dryck.

Vid hotellet så beskådade vi den fina Kinneviksgranen som står så stor och grann på Skeppsbron. Det är företaget Investment AB Kinnevik som sedan ett antal år sedan ställer upp en jättestor gran på Skeppsbron, Gamla Stan till allmän beskådning för alla Stockholmare och andra turister. Vi försökte ta lite kort på den, men de blev inte helt lyckade men här är några kort.

advent2013_0035 

kinneviksgranen_0009

Söndag

Idag söndag besökte vi Stockholms Stadsmuseum under ett par timmar innan vi traskade mot Centralstationen och tog tåget åter mot hemtrakterna i Norrköping. Vi har haft en trevlig och njutningsfull helg i Stockholm precis som så mänga andra gånger. Det här var 4:e gången som vi var just en adventshelg, med olika julmarknader och julgranar på stan. Men tyvärr så var det nog sämst väder den här gången, ingen vinterkänsla alls. Lite synd men inte mycket att göra något åt.

Regniga hälsningar

Mikael & Inger

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *