Skottland

Hej

Nu är vi här! Vi upplever Skottland. För mig, Mikael, är det första gången, för Inger är det andra gången, även om det var för ett tag sedan. I vilket fall som helst så har vi nu varit i Edinburgh sedan igår lunch. Vi tog oss hit via tåg från Kolmården (tack Rolf för skjutsen), Arlanda Express och ett SAS flyg från Arlanda till flygplatsen i Edinburgh. Till sist blev det spårvagn från flygplatsen in till hotellet där vi nu befinner oss.

Vi har inte hunnit med så mycket ännu, men vi har i alla fall hunnit med Skottlands största turistmål alla kategorier, vi har varit på Edinburgh Castle. På toppen av klippan tornar sig slottsborgen upp emot skyn som en stor mörk och grym övervakare av allt som händer i och omkring Edinburgh. Det ligger på toppen av en utslocknad vulkan sedan början på 1200-talet, även om det inte finns mycket kvar ifrån ursprungliga byggnaderna. Förutom det lilla S:t Margaret´s Chapel.

IMG_3115

Edinburgh Castle på sin klippa.

I övrigt har vi väl egentligen inte gjort så särskilt mycket. Speciellt inte något att skriva om på den här bloggen för tillfället. Här kommer det ett kort till ifrån Edinburgh.

IMG_3193

Det är en vy åt nordöst ifrån Edinburgh Castle. Du ser Waverley station, Balmoral Hotel och Calton Hill med National Monument på toppen.

Vi återkommer med mer spännande berättelser ifrån Skottland. Vi ska ju så småningom ge oss iväg på en tågresa ut över Högländerna, Skye, Fort William och Glasgow och alla dess sevärdheter.

Lev livet väl
Mikael & Inger

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *