I Edinburgh

Hej

Nu har det hänt en del sedan jag senast skrev här. Jag var lite snål med berättandet om vårt besök på Edinburgh Castle, det berodde nog dels på att det fanns väldigt mycket att berätta om slottet men väldigt lite om vårt besök i sig själv. Vi gick runt i lite olika byggnader och på slottsområdet utan att egentligen göra något annat än att titta på en utställningar och mer eller mindre gamla hus. Själva historien om slottet finns det andra som beskriver bättre än vad jag skulle göra på den här bloggen.

Men nu över till torsdagen istället. Igår startade vi dagen med att promenera upp till en park som är skapad på en gammal vulkan. Vi gick till Calton Hill och hade en skön förmiddag i det ljumma och torra vädret. För det är inte alltid ett torrt väder här, ska ni veta. Uppe i parken fanns det en del monument och ett gammalt observatorium.

Nationalmonument 

Det så kallade Nationalmonumentet till minne av vinsten över Napoleon vid Waterloo. Tyvärr så räckte inte pengarna till att få ihop ett helt Pantheon.

NelsonNatMonument

Bredvid står Nelsonmonumentet. Vi var upp till den blå dörren och fick en bra utsikt över stan.

Vi gick sedan ner på andra sidan kullen mot Old Town och det kungliga slottet Palace Of Holyroodhouse men där fick vi inte komma in. Dels så var vi inte fina nog och dels så var det någon kunglig besökare närvarande för tillfället så ingen fick komma in. Men vi blev inte ledsna för det. Vi gick och tog en lunch på en lite mysig Pub istället. Jag åt Haggis, det smakade riktigt bra.

HolyroodHouse

Palace Of Holyroodhouse och Skottlands parlament sett uppifrån Calton Hill.

Nu hade det börjat regna så nu var det inte så kul att strosa omkring i stan så det blev lite shopping innan det blev hotellrummet igen. Vi behövde vila upp oss inför kvällens begivenhet. Men först en bild på Edinburghs äldsta hus där det sägs att reformatorn John Knox bodde.

KnoxHouse

Det är blött!

Kvällen bestod av ett besök på The Scotch Malt Whisky Society med trerätters middag och lite Whiskyprovning. En mycket lyckad och trevlig kväll som slutade med att vi slocknade snabbt i våra slafar när vi var tillbaka på hotellet.

Skål
Inger & Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *