Kolmården

Hej

Nu har vi varit hemma i Kolmårdsskogarna i två dagar efter att ha återkommit till Arlanda tidigt på torsdagseftermiddagen. Resan hem gick helt planenligt. Spårvagn ut till flygplatsen, där vårt flyg gick så småningom. Dock blev landningen lite smådramatisk då vi åkte in i ett kraftigt regnoväder precis vid landningen så all sikt försvann helt plötsligt. Piloten gjorde valet att dra upp planet igen och göra ett nytt försök på en annan bana. Det gick bättre helt utan dramatik. Därefter blev det lite väntan på Arlanda innan tåget gick mot Kolmården. Som tur var kunde vi också kontakta vår granne i Starrnäset, Rolf, så att han kunde komma och hämta oss vid stationen i Krokek, därmed slapp vi dra och bära våra tunga väskor vägen hem. Tack så mycket Rolf! Väl hemma möts vi av en massa gräs, här behöver det klippas.

En sammanfattning av resan kan göras på flera olika sätt, tänkte dock nu kort beskriva i ord vad vi upplevt och lärt oss den här gången.
Skottland har en storslagen natur som slår emot oss genom tågfönstret när vi åker tåget genom högländerna eller bussturen ute på Isle of Skye, likaså den plötsliga bussresan ned till Glasgow. Bergen är stora, dalarna gröna och sjöarna blåsvarta. Fast vädret är lite konstigt ibland. Ena sekunden regnar det, nästa skiner solen igen för fullt, det är med andra ord väldigt omväxlande. Men även städerna är fina, fast helt olika till sin karaktär. Edinburgh med sin enormt tydliga historiska karaktär med slottet, Royal Mile, kungliga slottet Holyroodhouse, Walter Scott monumentet, med mera. Inverness med sin sköna avslappnade småstadskaraktär med naturen inpå knutarna och Glasgow med sitt vimlande storstadsliv och shopping i massor. Sen har vi småbyarna som vi besökte, Pitlochry, Portree och Corpach/Fort William. Det som saknas i fart och fläkt ersätts med lugn och ro och härliga promenader i underbar natur.

Sist men inte minst måste också Skottlands spännande historia med kungar och drottningar, blandat med en massa skotska klaner i gamla slott och borgar nämnas. Dessutom har det varit en massa stridande hela tiden både här och där. Vi har varit på museer, läst, lyssnat på några guider så någonting om allt har kanske fastnat.

Vi ska naturligtvis inte heller förglömma livets vatten, Whisky. Det är närvarande på ett eller annat sätt överallt var vi reser runt i Skottland. De har faktiskt lyckats väldigt väl med att marknadsföra denna gyllengula dryck som ger oss alla en massa lycka, om den dricks i lagom mängder vill säga. Vi hann besöka Bells Distillery i Pitlochry och Ben Nevis Distillery i Fort William (dock ingen rundtur inne på destilleriet) samt The Scottish Whisky Experience Tour i Edinburgh. Så nu vet vi allt om Whisky tillverkningen. Resultatet blev två flaskor Single Malt Whisky med oss hem. Vi får se när de öppnas.

Nu har vi en veckas semester kvar innan verkligheten återkommer till våra liv igen.

Mvh
Mikael & Inger

 

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *