Resa från Portree till Corpach

Hejsan igen!

Idag har vi tagit oss från vår vistelse I Portree på Isle of Skye tillbaka till fastlandet och in i landet till en mindre ort som heter Corpach. Resan startade med en kort promenad ned till torget i Portree för att vänta på landsortsbussen som tog oss ned till södra änden av ön till färjeläget i Armadale. Vi hoppade direkt på färjan som tog oss över till Mallaig på fastlandet. En mindre fiskehamn som dessutom lever på färjeläget och turister som stannar till där under några timmar innan de far vidare någon annanstans.

FishHarbour

Fiskebåtar och färjan i bakgrunden.

Tyvärr hade första tåget redan gått så blev tvungna att vänta i fyra timmar innan vi kunde ta oss vidare med tåget. Vi åt lunch och kollade in det lilla lokala museet medan vi väntade. Vi fick också en titt på det berömda Harry Potter tåget eller som det egentligen heter The Jacobite Steam train on West Coast Railway. Även om vi inte såg mycket av själva loket eftersom det stod bortanför perrongen.

Harry Potter tåget
Harry Potter tåget

 

Harry Potter tåget.

Turen från Mallaig till Corpach var som ett enda stor vykort över en fantastiskt Skotsk natur med en stålande sol från blå himmel.

I Corpach möts vi av denna fantastiska vy över Skottlands högsta berg Ben Nevis. Längst fram i bilden har vi Caledonian Canal. Det vill säga den andra änden av den. Vi var för några dagar sedan vid dess norra ände uppe vid Inverness.

BenNevis

Den här vyn var så fantastisk och vädret helt underbart så det blev Picknick här i parken istället för ett restaurang besök ikväll.

Nu är det kväll och sovdags, vi hörs
Mikael & Inger

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *