Isle of Skye med Portree

Hej

Efter en varm men ljuvlig tågresa över högländerna ned till kusten och Kyle of Lochals har vi nu hamnat i Portree på Isle of Skye. Det är en väldigt liten by/stad långt ut på ön, cirka 800 invånare men tiotusentals turister. Det ligger långt ut i ingenstans tycker jag men det har ändå lyckats dra hit en massa turister. Kan bero på den helt otroligt härliga naturen som finns här ute på Isle of Skye trots att det kan komma en och annan regnskur ibland. Fast vi måst erkänna att vi har haft otroligt tur med vädret, gårdagen var en av sommarens bästa hittills och dagen idag har varit lagom ljummen.

Vistelsen här startade med en guidad busstur runt på norra delen av ön. Vi fick se flera otroliga vyer över den härliga storslagna naturen med bergstoppar som är i närheten av Sveriges fjälltoppar. Det var så pass klart väder att vi till och med kunde se över till de yttre Hebridernas öar. Här går färjan från Uig vidare till ön Harris.

Uig 

Som bonus på turen hälsade vi också på en av Högländernas egna kossor.

HighlandCastle 

Highland Castle

Vi blev avsläppta i Portree vid vårt boende “Coolin View” som har en enastående utsikt över hamnen med sina fint målade hus. Att gå runt byn gick fort, den är inte stor, däremot är sceneriet runtomkring desto mer storslaget. Här är en vy ifrån hamnen över gatan med vårt hotell. Vårt är hus det gula längst till höger.

Portree

Igår torsdag vaknade vi av att fiskebåtarna puttrade ut ifrån hamnen för att fånga dagens fångst med färsk fisk som sedan serveras på  stadens restauranger. Vi åt en god Fish & Chips här i Portree igår, när vi hade en lunchpaus på rundturen. Idag tog vi det lite lugnt på morgonen innan vi tog en promenad upp till The Lump, ett mindre fritidsområde i centrala Portree ovanför hamnen. Därifrån fick vi en ljuvlig vy över hamnen och omgivningarna. Det kändes nästan som att vi såg ut över en liten stad någonstans vid medelhavet.

PortreeHarbor

Hamnen i Portree.

På eftermiddagen blev det en tvåtimmarstur med en mindre båt ut i vattnet utanför Portree och bort till ön Raasay för att titta på Skottlands nationalfågel örnen. Vi såg flera olika exemplar av Whitetailed Eagle (Havsörn) sitta på klipporna och i träden. Vi kom riktigt nära och upplevde deras enorma storlek. En häftig känsla att se så fina fåglar på nära håll.

Eagle

Havsörn

Kvällen avslutades med varsin gryta musslor och en flaska vit vin innan det blev en kort promenad tillbaka till vårt boende.

Sköna hälsningar
Mikael & Inger

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *