Inverness

Hej

Nu har vi tillbringat två dagar i den nordliga staden Inverness. Det är en lite mindre stad, cirka 65000 invånare, en stor hamn mot Nordsjön och en massa kyrkor. Den känns trevlig, lite lagom avslappnad, med en del äldre delar, bland annat ett slott som dock i sin nuvarande form inte är mer än cirka 160 år gammalt. Floden Ness rinner rakt igenom staden, vilken startar vid den världskända sjön Loch Ness som har sitt mysterium med den gäckande Nessie.

InvernessCastle

Efter att ha lämnat Pitlochry igår så hamnade vi som sagt här i Inverness vid lunchtid. Efter att ha lämnat väskorna på hotellet, som för övrigt är sammanbyggt med stationen så närmare än så kan vi inte ha hotellet. Vi tög en promenad med lunch på stan innan vi återkom till hotellet för att checka in. Nu lämnade vi hotellet för en lite längre promenad och mer utforskande av staden, bland annat en lite närmare titt på slottet, vilket innehåller domstolar, så det är inte mycket att besöka inomhus.

Kvällen bestod inte av så mycket mer än ett kortare besök på en Pub/restaurang för lite kvällsmat samt en massa TV tittande och korsordslösande på hotellrummet innan lampan släcktes och vi slocknade.

Idag tisdag har vi varit på upptäcktsfärd, inte så långt bort, inte på okända marker (för oss i och för sig), utan på upptäcktsfärd efter okända varelser i de djupa vattnen i Loch Ness. Vi har varit på Sensation Tour med buss från Inverness, kortare båttur på Loch Ness, besök på slottsruinen Urqhuart och till sist besök på Loch Ness besökscenter med utställning. Allting var fint och trevligt, särskilt besöket på slottsruinen. Några fina bilder från Urqhuart Castle ruin.

UrquhartCastle1 UrquhartCastle2 UrquhartCastle3

Anmärkningsvärt med den här dagen är att det har varit hittills den varmaste dagen i Inverness. Vilket naturligtvis har varit helt underbart med tanke på båtfärd och strosandet vid slottsruinen. Vi brukar ha tur med vädret.

Eftermiddagen och kvällen i Inverness när vi återkommit till stan blev lugn i det sköna solskenet och den lugna brisen från skogen. Tog några ytterligare foton av Inverness. Staden har verkligen visat

BouncyBridge

InvernessCastleFlag

Varma Skottlandshälsningar
Mikael & Inger

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *