Mariefred

Hej

Vi är ute på en liten resa nu. Vi skulle kunna kalla det för en historie- och musikhelg. Vi har nu vaknat i Sveriges äldsta värdshus, nämligen Gripsholms Värdshus. Äldsta delarna av byggnaderna är från 1600-talet, det är imponerande. Dessutom hade vi igår kväll vid middagen utsikt över Gripsholms slott. Misstänker att det slottet inte behöver någon närmare presentation, annars så får du söka reda på den informationen.

Under gårdagseftermiddagen var vi i trädgården vid slottet och lyssnade på en liten konsert med Armens musikkår i blåsten från Mälaren. Det var en liten trevlig konsert med blandad musik. Lite opera, lite dansmusik, lite Cole Porter, lite marsch, med mera. Publiken satt på medhavda stolar i gröngräset och njöt av den fina musiken. Det var några solister, bland annat ett par tjejer på Picoloflöjt som musicerade jättefint. Vi fick också sällskap av mamma Irene som också hade bestämt sig för ett besök i Mariefred den här dagen.

Resten av eftermiddagen spatserade vi i den lilla staden Mariefred och tittade på folk, handlade lite och turistade i största allmänhet. Mariefred är en riktigt pittoresk liten stad med lite butiker, en ångbåtsbrygga och en kyrka mitt i stan. Placerad fint vid Mälarens strand är det en pärla att njuta av. Förstår att kungligheterna förr, främst Gustav Wasa, ville ha ett slott just här.

Idag ska vi vidare till Eskilstuna för besök på Sundbyholms slott och konsert med Jill Jonsson ikväll.

Hej då från

Mikael och Inger, två Sörmläningar, numera Östgötar, som är och hälsar på i Sörmland.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *