Påskhelg i Stockholm

Hej

Nu är vi i Stockholm för att fira påsk. Det gör vi rejält, med musikal “Jesus Christ Superstar” och en stor påskmiddag ikväll. Vi reste med tåg ifrån Norrköping igår vid lunchtid, kom fram till Stockholm och hittade till Hotell Hellsten på Norrmalm vid cirka 2-tiden. Efter incheckning, uppackning och en kort vilopaus tog vi en promenad med fönstershopping runt i Vasastan och Norrmalm. Vi upptäckte också någon stor byggnad i andra änden av Tegnérgatan, i förhållande till själva Tegnérlunden, Vi fick undersöka det när vi kom tillbaka till hotellet, det visade sig vara något ordenshus. Efter en liten vila igen och varsin cider tog vi oss i alla fall till teater Göta Lejon på Södermalm för att se musikalen.

Kvällen blev en härlig upplevelse, tyckte vi bägge två. De två akterna rusade fram i ett högt tempo, med flera riktigt brutala scener och mycket härlig sång. Utgången av historien var dock känd sedan tidigare, han dör. Mycket folk i salongen, till och med en gammal vän, Jan Jansson, från Eskilstuna som jag, Mikael, inte har sett sedan cirka 1989. Nu fick vi byta lite ord med varandra. Det var ett kul möte i folkvimlet. Ibland visar det sig att världen trots allt är rätt så liten.

Idag på påskafton har vi shoppat på riktigt. Det har blivit tre skjortor, en tröja, strumpor och kalsonger till Mikael samt en pikétröja till Inger. Dessutom har vi inhandlat en kartbok över Storbritannien inför sommarens planerade bilsemester där. Det blev alltså en lång vandring idag med många besök i olika butiker. Ben och ryggar blev trötta innan vi tog oss tillbaka till hotellet.

Nu vilar vi ut lite och ska strax byta om inför kvällens påskmiddag på Långholmens Värdshus. Det får dock bli tunnelbana dit och hem i kväll. Det är en kall vind utomhus.

Vi önskar er alla en Glad och trevlig Påsk!
Mikael & Inger

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *