Madeira intro

Hej

Vi ska snart åka till Madeira. Den lilla vulkaniska ön ligger mitt ute i Atlanten. Madeira är en del av det portugisiska riket sedan 1400-talet. Ön ligger 600 kilometer från Marockos kust och nästan 1000 kilometer sydväst om Portugals huvudstad. Ön sägs ha en överflödande rik växtlighet bestående av blommor och frukträd. Det ska också vara en dramatisk ö med nakna bergstoppar som sticker upp genom molnen och med spektakulära klippväggar som störtar rakt ned i bränningarna i havet.

Vi, dvs. Inger och Mikael, ska ha en veckas skön semester på ön. Det finns inga bestämda planer på aktiviteter för tillfället, men vi ska säkert kunna fördriva tiden på bästa sätt. Det finns en huvudstad, i vilken vi ska bo för övrigt, som heter; Funchal, som naturligtvis innehåller diverse historiska byggnader, museer och andra traditionella sevärdheter. De mesta är koncentrerat till huvudstaden eftersom den tydligen är den enda egentliga staden av betydelse på ön. För övrigt så är det en landsbygd med flera olika byar utspridda över ön. Vi får väl anledning till att komma tillbaka här och rapportera om det som vi upplever, antingen direkt eller i efterhand.

Här är i alla fall en länk till ytterligare information om Madeira.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “Madeira intro”