Måndagsbilfärd

Även den här dagen bestämde vi oss för utflykt med bilen. Vi tänkte ta västra kustvägen norrut så långt vi orkade och hann under dagen. Men så blev det inte. Vi fick planera om när vi kom till Porto de la Aldea. Det visade sig att bortom det så var vägen avstängd efter häftiga regn för några veckor sedan. Så efter ett kortare stopp vid vägens slut på hamnen så styrde vi tillbaka en bit och valde en väg upp över bergen igen.
Det blev brant och slingrigt och bar uppför. Fast halvvägs upp så delade sig vägen i två. Dels den bra som vi befann oss på och dels en mindre väg som var ännu brantare och slingrigare. Vi valde naturligtvis den mindre vägen. Mikael vill testa gränserna för var det går att köra. Det visade sig att det blev ännu smalare och brantare med många skarpa kurvor i vilka vi nästan mötte oss själva ibland, än vad vägen var igår. Dock erbjöd vägen oss några väldigt fina utsiktsplatser över dalen nedanför.

Så småningom kom vi på samma väg som vi körde på igår, men idag fortsatte vi söderut mot Fataga dalen istället för att ta av mot Mogándalen. Det blev återigen en naturskön bilfärd igenom palmer och andra gröna skogar. Vi stannade till en stund i den lilla pittoreska byn Fataga för en promenad vidare mot kusten och tillbaka till hotellet.

Efter dopp i bassängen och ombyte till rena kläder promenerade vi ned till byn för att ta oss upp till en utsiktsplattform på den västra sidan av dalen. Vi fick solen i ryggen och byn fint upplyst för lite fotograferande.

Kvällen avslutades med lite underhållning i hotellets stora bar efter en pizza på byn.

Varma hälsningar från oss i solen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *