Torsdagsstorstad

Den här morgonen blev det en tidigare frukost för vi hade bestämt oss för att ta oss in till Las Palmas, det vill säga Gran Canarias huvudstad samt även den största staden här på Gran Canaria. Så efter frukost tog vi vår bil mot staden, när vi precis passerat flygplatsen åkte vi in i en bilkö. I den satt vi fast i nästan en och en halv timme. Mycket tråkigt. När vi kom förbi Telde släppte det så de sista fem, sex kilometrarna åtminstone rullade på. Vi kom in till staden och hittade snabbt en parkering, fast nu regnade det så det kändes lite motigt ett tag. Vad skulle vi till storstan att göra?Nåväl, vi knallade in mot city, hittade en turistinformatio där vi fick en karta och några småtips på vart vi skulle ta vägen. Vi gick vidare utmed lite gator och hamnade så småningom nere vid stranden på den nordöstra sidan av staden. Här finns det en lång strand, säkert ett par tre kilometer lång med en massa gamla hotell utmed strandpromenaden. Nu hade i alla fall solen kommit tillbaka och luften var varm och fuktig så det började kännas bättre igen.

Vi strosade runt en stund, tog en lunch så klockan gick, det började bli dags att ta sig mot de gamla kvarteren i staden. De ligger ca fem kilometer bort på tillbaka vägen så vi blev tvungna att ta bilen dit. De gamla kvarteren är den ursprungliga staden som anlades en gång i tiden. Här finns en fin katedral, en massa storslagna palats och massa mysiga kvarter. Även här strosade vi runt, fotograferade en del, bilderna får komma i ett senare inlägg, samt åt glass. När vi kände oss nöjda även med det här så styrde vi bilen vidare söderut mot hemåt. Fast det blev också ett stopp på ett stort köpcentrum, fast det var inte mycket att ha med det. Tråkigt och inga speciella butiker, enligt vårt tyckande.

Efter det så blev det fart på bilen för att ta oss tillbaka till Puerto de Mogán. Vi var inte tillbaka förrän strax efter klockan sex, så det blev inget dopp i poolen den här dagen. Dock lyckades vi hitta en liten trevlig restaurang, bland alla andra, nere vid hamnen där vi Inger och jag intog en Paella. Kvällen avslutades vid hotellets stora bar där det var tre skönsjungande tjejer, till varsin drink.

Storstadshälsningar från Mikael, Inger och Bosse

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *