Söndagsutflykt

Nu ska jag avslöja vilka vi är. För det första är det naturligtvis Inger och jag. Den tredje personen är Ingers bror, även kallad, Bosse. Han har också följt med på den här resan till Gran Canaria som alltså blev vårt resmål den här gången. Vi gissade någon gång i somras när det var som obehagligast väder att det skulle vara skönt med lite sol och bad någon gång i höst, och det blev det, för nu är vi här.

Från dis, regn och blåst till sol och bad.

Det handlar inte bara om förhållandet sommar till nu, utan även om hur vi har upplevt den här dagen. Morgonen började nämligen mulet och med någon regnskur här över Porto de Mogán och hotellet Cordial Mogán Playa. Vi bestämde att vi skulle åka mot marknaden i San Mateo, så efter frukost drog vi iväg med vår hyrbil mot nya äventyr.

Motorvägen längs kusten förbi flygplatsen och in på någon mindre väg gick bra. Men när vi svängt av konstaterade vi att det inte blev riktigt som vi planerat. Vi hamnade på någon annan väg än tänkt men Inger vägledde oss vidare så att vi till slut hamnade vid någon gammal vulkankrater högt upp på ett berg. Den erbjöd en fin utsikt över nordostliga Gran Canaria med Las Palmas nere vid Atlantkusten. Efter beskådande av utsikten och massa fotograferande så drar vi vidare mot San Mateo.

Strax utanför San Mateo fastande vi i en bilkö, som varade ända in i byn och igenom den. Det fanns inte en ledig parkeringsplats någonstans så vi bara fortsatte förbi upp mot bergen istället. Efter ett lunchstopp utmed vägen så hamnade vi till slut uppe vid Cruz de Tejeda. Här var det disigt, blåsigt och lite småregn i luften. Men vem bryr sig om det vi är ju vikingar.

Efter det här stoppet så bär det av utför mot havet igen på smala och slingriga vägar. Ibland igenom regn och dis ibland i solsken. Vädret är omväxlande hela tiden. Efter en bit men med många svängar så tar vi av på en mindre väg med ännu mer svängar. Inger säger att det kommer att bli ännu smalare och ännu ännu slingrigare. Jag tror henne inte riktigt men vartefter färden går vidare så börjar faktiskt att tro henne. Det visar sig att vägen ner genom Mogándalen ifrån bergen är en av de vackraste vägar vi åkt på någonsin.

Väl hemma på hotellet igen så avslutas dagen med just sol och bad. Vi tar semesterns första dopp i hotellets ena pool och njuter av solens varma strålar här nere vid kusten. Gran Canaria har verkligen flera väderlekszoner att bjuda på under en dag och mer än bara stora turisthotell. Kvällen avslutas med en middag på en restaurang i hamnkvarteren. Nu har det dock blivit dags att gå att lägga sig.

Vi hörs

Inger & Mikael samt Bosse

PS

Tyvärr blir det nog inte så mycket bilder just nu, hotellet har för dålig bandbredd för att kunna ladda upp bilder.

DS

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *