Gotland

Hej igen!

Efter en tidig morgon, kvart över fyra, så steg vi i land i Visby på förmiddagen igår. Nu har vi precis vaknat, ätit frukost och gjort oss i ordning för att delta i Medeltidsveckans invigning. Men nu åter till gårdagen så kommer det mer om dagens äventyr senare.

Som sagt, vi steg upp i ottan, satte oss i bilen för en två timmars färd mot Nynäshamn där färjan skulle ta oss över till Gotland. Meningen var att vi skulle ha åkt med den nya färjelinjen ”Gotlandsbåten” från Västervik men den blev ju inställd så vi fick boka in oss på traditionella gotlandsfärjan istället. Överfarten tog cirka tre timmar, helt odramatiskt och lugnt.

Väl i Visby så parkerade vi bilen och promenerade runt för att gemensamt upptäcka gränder, parker och gamla kyrkoruiner. Vi har bägge två tidigare varit i Visby men aldrig tillsammans, så det här blir en ny gemensam erfarenhet. Vi hämtade också ut våra bokade cyklar och nyckeln till lägenheten vi har hyrt. Vi cyklade upp till lägenheten, kollade in den och lämnade cyklarna där för att gå och handla lite och hämta bilen som fortfarande stod kvar i Visby innerstad.

Under eftermiddagen så började det att mulna på och regnet hängde i luften. Samtidigt så började också den tidiga morgonen att ta ut sin rätt. Efter att vi packat upp och gjort oss lite hemmastadda i lägenheten så blev det lite tid över för en stunds vila innan vi behövde lite kvällsmat.

Regnet hade nu tilltagit men inte mer än att vi kunde cykla ned till ringmuren och promenera raskt till första bästa ställe som serverade en pizza och öl. Under tiden tilltog regnet men vi tyckte att det hade lugnat ned sig tillräckligt för hemfärd. Men naturligtvis så ökar det igen precis som vi satte oss på cyklarna. Som väl är så tar det inte mer än ca fem minuter med cykeln till lägenheten, men vi hann ändå bli rejält blöta. Sen så slocknade vi rätt så snart i våra sköna sängar.

Nu är det dock en ny dag med nya äventyr.

På återseende

Inger & Mikael

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *