Gotland tisdag och onsdag

Hej igen!

Efter ytterligare två dagar på ön så vill vi berätta följande. Det är varmt och fuktigt här ute på ön. Inte mycket vind heller så nätterna blir så där lagom svettiga och goa. Men inte klagar vi för det, nej vi anpassar oss och njuter av tillvaron. Kvällarna är ju fantastiskt sköna, synd att vi behöver gå och lägga oss överhuvudtaget. En bra aktivitet varma dagar är att cykla, vilket vi gjorde i tisdags. Det blev då en tur söderut från Visby till Högklint. En fin natur med kalkklippor och utsikt över havet och Visby mötte oss efter cykelturen.

Högklint

Getsvältan

Vi ska väl inte heller glömma att nämna måndagskvällens aktivitet “Tornerspel i flammors sken”. Det var en härlig, ljummen kväll med fartfyllda hästar, sköna prinsessor, roliga gycklare och trevlig publik som tjoade och buade bäst de kunde.

Riddare

Idag onsdag blev det en bilutflykt med stopp på Roma klosterruin, Gammelgarns medeltidsmarknad och några kyrkor.

Roma klosterruin

Marknaden i Gammelgarn är en gemytlig lite marknad med ett tjugotal försäljare, hantverkare och utskänkning av god mat och dryck. Dessutom innehåller den lite lek och en del trevliga djur.

Oxe

Lamm

På Gotland finns inga får utan endast lamm.

Nu har vi ätit lite egenlagad mat igen, köttbullar med makaroner i pastasås med riven ost. Till det har vi druckit ett kraftigt rödvin. Fast nu ska vi iväg på tornerspel igen.

Gotländska hälsningar
Inger & Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *