Gotland söndag och måndag

Nu har vi nästan hunnit med två dagar i Visby och Gotland. Det har varit två av sommarens varmaste dagar så tempot blir inte så särdeles snabbt när vi är ute och rör på oss. Dock har vi ju hyrt varsin cykel så det går relativt smärtfritt att ta sig mellan lägenheten och innerstaden. Dessutom blir det faktiskt riktigt behagligt att åka bil eftersom den är luftkonditionerad.

Visby ringmur

Igår söndag så invigdes Medeltidsveckan, ett årligt evenemang för turister och medeltidsnördar. Det är fullt med utklädda människor, marknadsstånd, underhållning, med mera runt omkring i hela Visby och ute på Gotland. Vi var med och tittade på invigningsparaden som avslutades i marknadsområdet.

IMG_2273

Dagen avslutades med en allmän fest med underhållning och eldpilsskjutning ut över vattnet ifrån strandpromenaden. Kvällen var väldigt ljummen och skön så vi njöt av den tillsammans med alla andra riddare och prinsessor.

Idag måndag har vi varit upp till Fårö med bilen. Vi fick vänta en timme på färjeöverfarten men det var det värt. Fårö är en annorlunda natur med bland annat sina Raukar och en liten fiskeby.

Langhammars raukar

Helgumannen

Ikväll så ska vi iväg på en flammande föreställning med tornerspel i eldars sken. Det är riddare, bågskyttar, gycklare, mm. alla ska vara upplysta av den sprakande elden. Hoppas på en fantastisk föreställning.

Med varma hälsningar
Inger & Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *