Berlin dag 14

Berlin har idag bjudit ut sig ifrån sin allra finaste sida. Solsken, ca 18 – 20 grader C lite vind, gröna sköna parker och en stilla båttur på Spree genom staden. Vi har haft en lugn och stillsam sista dag på vår semester i Centraleuropas huvudstäder. Vi har promenerat lite lagom i några parker och torg. Vi har varit på det stora Pergamonmuseet samt tagit en båttur på floden Spree genom staden.

Här är några bilder från museumön och det vi besökte, Pergamonmuseum.

 IMG_2068
Gamla nationalgalleriet

IMG_2088
Pergamonaltaret

IMG_2092
Pergamonaltaret igen.

IMG_2098
Från den Islamiska samlingen

Det går knappt att ta en översiktsbild i centrala Berlin för tillfället utan att få med minst en byggkran på fotot. Det beror på alla byggprojekt som fortfarande pågår i de centrala delarna av stan. Bland annat så ska det byggas en ny tunnelbane linje från centralstation till Alexanderplats rakt under Unter den Linden och andra centrala delar. Vad man nu ska med höga byggkranar till om man bygger under jord.

IMG_2166
Moltkebron

Det finns mycket mer att berätta och bilder att visa från Berlin, Det får vi dock ta en annan gång. För vår del så är det nu bara resan åter mot Norrköping som återstår på vår semester. Den startar tidigt imorgon bitti ifrån centralstation i Berlin för att avslutas lite drygt tolv timmar senare i Norrköping.

Tuff Tuff sa tåget
Inger & Mikael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *