Reseberättelser

En blandning av olika resor presenterat på lite olika vis.

2012

Roadtrip runt Mälaren

Vi är ute på en veckas bilåkande som vi lite lättsamt kallar “Mälaren runt”.

Vi var till Stockholm, där vi bland annat besökte Skogskyrkogården. Sedan åkte vi ut i skärgården till Sandhamn, en liten pärla i det yttersta havsbandet. Underbara dagar med solsken och lugn tillvaro. Vidare in till storstan igen fast bara för att åka igenom den. Vi stannade till vid Drottningholms slott innan vi åkte ut på Mälaröarna, bland annat till Birka. De sista dagarna drog vi oss väster ut mot Västerås och Engelbergs bruk, innan vi stannade till i Eskilstuna hos Mikaels mamma.

2011

Adriatiska pärlor

Första veckan i maj 2011 åkte vi till Dubrovnik i Kroatien och Herceg-Novi i Montenegro på en skön vårsemester. Det var en kombinerad resa till dessa två ställen. Dubrovnik är en mycket välkänd, fin gammal stad med ett otroligt stort kulturellt och historiskt arv. Herceg-Novi i Montenegro är inte lika välkänt för oss svenskar, men likväl ändå otroligt intressant som resemål. Även här finns ett gammalt arv och otroligt fin natur, inte minst den otroligt fina Kotor-bukten och den gamla staden Kotor längst in i den.
I Dubrovnik bodde vi några kilometer ifrån den gamla staden på en grön fin udde ut mot det Adriatiska havet. Vi fick långa sköna promenader utmed den klippiga kusten in till gamla staden och möjlighet att lära känna både den nya och gamla staden. Bilderna från Dubrovnik visar den gamla staden uppifrån linbanestationen på berget ovanför staden. Både Kroatien och Montenegro är väldigt bergiga.
Montenegro är den yngsta staten bildad utav den forna Jugoslavien. Det märks att den är fattigare och har mindre med turister.Vi fick i alla fall en skön semester med mycket historia och kultur och en hel del härliga naturupplevelser. Väl värt en resa.

2010

Madeira

En vår resa ut till en Atlanten ö. Resan blev en skön avkoppling från den kalla vintern och sena våren här hemma i Sverige. Nu passade vi på att få lite värme och sol, även om det inte var den där allra hetaste sommarvärmen. Det var snarare en lagom skön sommardag hela veckan igenom.
Vi blandade veckan med lite utflykter, vandringar i bergen, egna upptäcktsfärder i närheten och lite avkoppling vid hotellpoolen.
Madeira är en liten pärla om du söker en lite mer lugnare atmosfär i tid tillvaro. Samtidigt finns det skön natur och mycket kultur att uppleva. Njut här av våra bilder från veckan.

2008

Australien

Vår stora drömresa, åtminstone hittills, gick till Australien. Vi klarade inte av att se hela Australien men en del i alla fall. Vi var där i 8 veckor, så vi hann med en liten del, dvs de stora turistmålen som vi bara måste se. Vi reste först med bil från Sydney söderut utmed kusten till Melbourne och vidare till Adelaide. Därifrån hade vi en veckas busstur norrut till Uluru genom vildmarken. Vi flög sedan från Alice Springs till Cairns för att därifrån ta oss söderut med buss, flyg och bil igen tills vi återkom till Sydney igen.

2006

Turkiet, Side

En av våra få charterresor. Det var på slutet av säsongen så vädret var lite omväxlande. Från varmaste varmt till åskoväder, regn och lite svalare. Vi fick i varje fall ledigt, kom bort från vardagen ett tag och njöt av semestern i fulla drag.

Safari i Sydafrika

Inger och Mikael på safari i Entabeni Private Game Reserve i Sydafrika. En av de mer fantastiska resorna vi har varit med om. Vi hade flera häftiga djur och naturupplevelser under dessa två veckor.

2005

Moseldalen

Karin, Ingers mor, fyllde 80 år och ville fira födelsedagen i Moseldalen. Vilket vi var snabba att haka på. Dessutom fick vi med oss Mikaels mor, Irene, också. Vi han med att prova viner och besöka flera spektakulära borgar.

Mallorca

En charterresa i juni 2005. Vi, Mikael, Inger, Jenny och Adam åkte ifrån Norrköpings flygplats, vilket underlättade väldigt mycket både vid avresan och hemkomsten. Annars så var det en traditionell chartersemester med sol, bad och utflykter.

1996

Ålandssemester

Vi startade med att besöka Tomas i Uppsala några dagar. När vi tröttnade på Uppsala åkte vi över till Åland via Grisslehamnsfärjan. Vi stannade på Åland i 2 dagar, innan vi for tillbaka. Vi avslutade hela semestern med en natt i Norrtälje också.