Madeira intro 3


Share

Hej

Vi ska snart åka till Madeira. Den lilla vulkaniska ön ligger mitt ute i Atlanten. Madeira är en del av det portugisiska riket sedan 1400-talet. Ön ligger 600 kilometer från Marockos kust och nästan 1000 kilometer sydväst om Portugals huvudstad. Ön sägs ha en överflödande rik växtlighet bestående av blommor och frukträd. Det ska också vara en dramatisk ö med nakna bergstoppar som sticker upp genom molnen och med spektakulära klippväggar som störtar rakt ned i bränningarna i havet.

Vi, dvs. Inger och Mikael, ska ha en veckas skön semester på ön. Det finns inga bestämda planer på aktiviteter för tillfället, men vi ska säkert kunna fördriva tiden på bästa sätt. Det finns en huvudstad, i vilken vi ska bo för övrigt, som heter; Funchal, som naturligtvis innehåller diverse historiska byggnader, museer och andra traditionella sevärdheter. De mesta är koncentrerat till huvudstaden eftersom den tydligen är den enda egentliga staden av betydelse på ön. För övrigt så är det en landsbygd med flera olika byar utspridda över ön. Vi får väl anledning till att komma tillbaka här och rapportera om det som vi upplever, antingen direkt eller i efterhand.

Här är i alla fall en länk till ytterligare information om Madeira.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “Madeira intro

 • Marie

  Hej
  Min sambo fyller 60 år i december. Jag har börjat inse att han förväntar sig att bli bjuden på en resa – och vi båda vill till varmare breddgrader – men inte för långt bort eftersom vi bara kan ordna hundvakt för en vecka. Jag har fastnat för Madeira – men det ska bli en överraskning. Har fått höra att det är fantastisk natur – men dyrt och dålig mat och bara för riktig frisksportare…. Men jag tycker att det låter på er blogg som ni har haft det underbart där. Är det ett klokt val att välja Madeira som ”överraskningsresa” för en som har rest mycket – som inte bara vill sola – utan även se och uppleva – utan att vara någon maratonlöpare utan bara normalhurtig? Behöver jag tillägga att han är livsnjutare vad gäller mat o dryck… tacksam för lite råd. Hälsningar Marie

 • Mikael Inläggsförfattare

  Hej Marie

  Madeira är ett trevligt val som överraskningsresa till en 60-åring. Har försökt att förmedla via bloggen att vi upplevde det som ett bra semestermål för oss lite hurtiga livsnjutare. Det går att ta det lugnt på hotellet eller i staden eller så väljer ni att åka med på någon vandring. De finns i alla slags nivåer för de oerfarna till de mest vana vandrarna. Det finns natur och trädgårdar att uppleva på nära håll samt även den underbara naturen runt omkring på ön.
  När det gäller mat och andra bekvämligheter får du naturligtvis det du betalar för.
  Men det finns säkert andra trevliga resemål också.

  Mvh
  Mikael