Header image  
En utökad reseberättelse  
 
 
 
 

 
 
Sydney

Avslut i Sydney


24 mars

Den här dagen blev det återigen dags för en biltur. Ifrån Katomba ner till storstaden Sydney. Det var inga problem med att hitta hotellet och sedan åka ut till inrikes flygplatsen för att lämna igen hyrbilen. Vi hann med att bland annat besöka det stora sjöfartsmuseumet i Sydney.


25 mars

Vi besökte Sydneys stora djurpark, Taronga Zoo den här dagen. En stor och naturskön djurpark med många olika djur, både Australiskt inhemska och framförallt också andra djur från Asien och Afrika.


26 mars

Det här blev en spännande dag med broklättring på Sydney Harbour Bridge. Toppen av bron befinner sig 134 meter över vattenytan och dit upp klättrade vi. Det var ingen avancerad klättring dock en himla massa trappsteg att ta sig upp- och nedför. Det var väl värt all möda med trappstegen för vi fick en otrolig utsikt över hela Sydney området. Det var en hisnande, häftig känsla att stå högst upp på denna stora bro och se ut över hamnen och staden. Vi fick inte ta med oss några lösa föremål upp på bron därför har vi inga foton från klättringen. Här är dock en annan grupp på väg mot avslutningen av sin klättring.


27 mars

Manly är en av Sydneys stora stränder strax utanför staden. Den som är mest känd är nog Bondi Beach men alla som vi talade med dagarna innan rekommenderade Manly för dess skönhet och lugna stil. Vi kan bara hålla med om att Manly var ett fint ställe med en skön och lugn tillvaro. För att komma till Manly tar man färjan (eller katamaranen) från Circular Quay i centrala Sydney ut till Manly, färden tar ca 30 minuter. Väl framme möts man av en gågata, där det finns flera fina butiker, som man går genom den lilla staden ner till stranden på andra sidan ut mot havet. Där möts man av en stor strand och en skön sol. Även här finns det naturligtvis surfare i vattnet. Efter en dag i solen så tar vi sedan båten tillbaka in till city för lite shopping.

 

 
Taronga Zoo, Harbour Bridge och Manly.