Header image  
En utökad reseberättelse  
 
 
 
 

 
 
Norra "South Wales" kusten

Lite småstäder


17 mars

Den här dagen får vi äntligen lämna det mindre trevliga vandrarhemmet i Coolangatta. Tyvärr så visade det sig vara ett mindre välskött vandrarhem och tyvärr så bokade vi in oss här för tre nätter men vi har överlevt utan några bestående men. Vi styrde vår bil söderut till Ballina med en del stopp på vägen, bland annat i Byron Bay. I Byron Bay finns Australiens mest östligaste punkt på fastlandet. Den ligger strax utanför fyren i Byron Bay som visade sig vara ett fint ställe. I East Ballina fanns det okså en fyr. Inte lika stor eller lika känd som den i Byron Bay. Men jag (Mikael) tyckte den var fin i alla fall.


18 mars

Igår fortsatte vi sedan söderut igen till banan- och hamnstaden Coffs Harbour. Tydligen så är staden ett centrum för all bananexport från Australien.


19 mars

Idag rullade vi vidare söderut till Port Macquarie. Vi hamnade på Koala-sjukhuset. Där fanns det flera små söta koalor som är skadade eller sjuka på ett eller annat sätt. Det är en frivillig organisation som försöker rädda och hjälpa de små söta varelserna. De har visningar med guide runt bland sina patienter. Vi fick bland annat se hur matade dem med lite näringslösning ur sprutor (utan nål). I morgon åker vi in mot inlandet. Vi kommer att stanna i Hunter Valley. Ett av Australiens mer kända vindistrikt. Vi får väl försöka med att hinna med några vinprovningar. Därefter fortsätter vi upp till Katoomba i Blue Mountains där vi kommer att fira påskhelgen.

 

 
Östligaste punkten.