Header image  
En utökad reseberättelse  
 
 
 
 

 
 
Gold Coast

Guld kusten


14 mars

Den här dagen kom åkte vi vidare söderut, genom Brisbane och ned till Gold Coast där vårt första stopp blev i Surfers Paradise. Den här kustremsan är den mest turistanpassade av alla kustremsor runt hela Australien. Det kändes nästan som att vi skulle komma till Magaluf på Mallorca när vi såg det på lite avstånd. Men när vi kom fram och tittade ut på stranden så är det en stor skillnad. Stranden är helt fri från Caféer, barer, försäljare, strandstolar, parasoller och liknande, det är bara badande på några ställen och en massa surfare. Det kändes genast mycket trevligare. (Nog för att det kan vara trevligt på Mallorca också.) Vi åkte sedan utmed stranden, stannade på några ställen innan vi till slut kom fram till Coolangatta där vi tog in på YHA (vandrarhemmet). Coolangatta är inte riktigt lika stort som Surfers Paradise, men minst lika fint.


15 mars

Den här dagen gick åt till att hälsa på hos Ingers gamla brevvän Michele, boendes någon mil iväg uppe i Tallebudgera Valley. Många minnen delades och en del ny information utbyttes.


16 mars

Idag tog vi bilen och åkte runt lite grann på landsbygden söder om Coolangatta. Det blev regnskog uppe i bergen istället för stranden. Vi tycker det är kul med lite omväxling i upplevelserna. Vi besökte det vackra Tweed Valley och Mount Warning. Berget var lite för högt, ca 1157 m för att vi skulle våga oss på en klättring. Vi tog en kortare tur i skogen vid parkeringen istället, den var ca 200 m. Det var dock en riktigt härligt tät regnskog vi gick in i. Regnet som kom nådde knappt ned på marken. Träden är enorma och långa, lövverket så otroligt grönt och fågellivet är livligt.

 

 
Australiens turistkust.