Header image  
En utökad reseberättelse  
 
 
 
 

 
 
Dunk Island semester

Paradiset


7 mars

Vi ämnar ett mulet Cairns bakom oss genom en två timmars bussresa till Mission Beach, ca 10 mil söder om Cairns. Där möts vi av en mindre färja (katamaran) som tar oss över ett gropigt och hoppigt hav till bryggan på Dunk Island. Dunk Island är en större semesteranläggning med boende, restauranger, pooler, golfbana och andra aktiviteter på en ö. Ön består av till stor del av en nationalpark för att skydda naturen. Hela anläggningen är väldigt diskret och gömd i grönskan. När vi väl har checkat in och intagit vårt rum, som är ett stort så kallat trädgårdsrum, så är det dags för ett dopp i poolen. Det visade sig att poolen låg precis lämpligt vid den stora baren så det blev även någon god dricka mellan poolkanten och strandkanten. Vädret är något bättre, framför allt varmare, ute på Dunk Island, så det var riktigt skönt ute. På kvällen bjöds det på en stor havsmatsbuffé, väldigt gott och mättande. Det är precis samma sak med alla slags bufféer och smörgåsbord, man äter alltid alldeles för mycket av allting. Vi blev alltså proppmätta och gick till sängs för att sova skönt.


8 mars

Efter en stor frukostbuffé med mycket färsk tropisk frukt, vilket odlas mycket här i Queensland, så deltog vi i en liten guidad fjärils- och fågelvandring på området. Vi fick veta en del om alla fjärilar och fåglar som finns på ön. Bland annat så får vi se Ulyssesfjärilen, en skimrande blå fjäril som också är hotellets egen symbol. Här i botten på en pool. Vi hämtade sedan våra egna vandringsprylar och ger oss iväg på en egen längre vandring runt på ön. Vi vandrar bl. a. upp på högsta toppen av ön, ca 272 m över havet. Där fick vi en stor utsikt över ön. Vi gick också genom ställen som, Palm Valley och längs med Coconut Beach, vi tycker att namnen antyder att det är en paradisö. Vandringen blev ca 10 km och tog oss ungefär 3 timmar. När vi startade var det soligt och varmt, när vi kom tillbaka duggregnade det men det var fortfarande varmt. Resten av dagen blev sedan ungefär som föregående dag. Bad i poolen, lite dricka, god middag och i sängs.


9 mars

Den här dagen måste vi tyvärr lämna Dunk Island. Vi fick dock förmiddagen på oss innan färjan avgår till fastlandet. Vi hinner ta det lungt och slappa ordentligt för att njuta av den lugna och stämmningsfulla atmosfären på Dunk Island. Väl på fastlandet tog vi en en Greyhoundbuss till Townsville. Det tog ca 4 timmar med bussen. Sedan hände det inte så mycket mer den dagen.

 

 
Paradisön.