Header image  
En utökad reseberättelse  
 
 
 
 

 
 
Noosa Heads och Brisbane

Storstad


11 mars

Den här dagen hände det inte särskilt mycket förutom att vi lämnade Townsville och hamnade i Brisbane. Flyget tog ca 2 timmar och det var helt odramatiskt. Väl på Brisbane flygplats lyckades vi hämta ut en ny hyrbil, det blev en Nissan Tiida, en mindre bil än vi hade första gången. Som vi skrev i tidigare blogg så hade vi inte riktigt bestämt oss för vart vi skulle ta vägen ifrån flygplatsen. Vi lyckades dock besluta oss och svängde upp på Bruce Motorway norrut. Det är egentligen helt fel håll för att ta sig till Sydney men vi har några dagar på oss för att ta en omväg till Sydney. Vi hamnar så smånigom i Noosa Heads vilket visade sig vara ett lyckat beslut. Det var mycket folk i Noosa Heads, framför allt många surfare för det hade varit en surfarfestival dagarna innan. Vi lyckade dock få tag på ett rum i ett litet motell efter lite letande.


12 mars

Noosa Heads är ett utpräglat lyxvillasamhälle och samlingspunkt för surfare. Vi har aldrig sett så många surfare på ett och samma ställe förut. De ska ut till sin ställen med de perfekta vågor, där de sitter på sina surfarbrädor och väntar som en höna på sin pinne. Sen kommer vågen och då hoppar de upp på brädan och förhoppningsvis så kommer de iväg. De duktiga far iväg i ca 10 - 15 sekunder, de mindre duktiga kanske klarar av 2 - 3 sekunder. De ser dock lyckliga ut allihopa. Sedan är det bara att paddla tillbaka till någon slags utgångspunkt, vilket kanske tar flera minuter, för att återigen vänta på den perfekta vågen. Efter att ha utforskat Noosa Heads och dess omgivningar så drog vi söderut och hamnade i Redcliffe, ca 2,5 mil norr om Brisbane. I morgon ska vi ta bussen/tåget in till Brisbane för att utforska den storstaden.


13 mars

Det blev buss 315 från ändhållplatsen i North Scarbourough (Redcliffe) in till Queen Street i Brisbane på morgonen. Sedan tillbringade vi hela dagen i Brisbane med att gå runt på stadens gator och torg, åka båt och äta mat innan vi tog buss 315 tillbaka ut igen på kvällen. Vi han se saker som City Hall, Anzac Square, Southbank, Story bridge, Botanic Gardens, Queens Street Mall och en massa andra höghus. Det var riktigt trevligt att åka med CityCat, dvs en katamaran som går som en buss på floden som rinner genom staden. I och med att det finns en flod i staden så känns den genast mycket mer trevligare än städer som inte har något centralt vattendrag eller liknande. Staden blir så mycket mer luftigare och öppnare. Southbank var ett större park och rekreationsområde på södra sidan av floden i City. Där fanns det bland annat en större badlagun mitt i parken vid sidan av floden. Det såg lite lustigt ut med en badsjö mitt i city.

 

 
Bilder från Noosa Heads och Brisbane.